Съветът по сигурността към МС обсъди готовността на местната власт за реакция при усложняване на обстановката в Черноморския регион

Снимка: МС, Пресцентър

Решено бе отговорните институции да актуализират плановете за защита при бедствия

Готовността на местната власт за реакция при усложняване на обстановката в широкия Черноморски регион бе основна тема на провелото се днес заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, председателстван от премиера Гълъб Донев.

В хода на дискусията членовете на съвета се обединиха единодушно около решението отговорните институции да направят преглед и актуализация на плановете за защита при бедствия. Заедно с това представителите на местната власт в координация с МВР да  организират преглед за наличностите и състоянието на индивидуалните и колективните средства за защита при кризи. Специален акцент беше поставен върху подобряване и засилване на взаимодействието между съставните части на единната спасителна система и органите на изпълнителната власт.

В рамките на заседанието на Съвета по сигурността бяха обсъдени и мерки за справяне с войната на пътя. Междуведомствена работна група ще изготви предложения за промени в законодателството, които ще имат за цел подобряване на безопасността на движението.

 

КОМЕНТАРИ

офицер от резерва02:06 - 07.10.2022
Най-много Русия да окупира черноморското ни крайбрежие. И какво ще направите освен да се изпърдите! Нищо не може да направите. Смешници! Плюя на съвета ви и на всичките ви действия, еврогейски говнояди!
Код за сигурност, въведете кода i2d