Йотова в 191 ОУ „Отец Паисий“ в софийското село Железница: Учителството е отдаденост

Снимки: Президентство

Препис на „История славянобългарска“, направен от учениците, получи като подарък Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в 191 Основно училище „Отец Паисий“ в село Железница, район Панчарево. Тази година училището отбелязва своя 150-годишен юбилей. „Честваме 300 години от рождението на вашия патрон и 260 години от написването на „История славянобългарска“ – една малка книжка, благодарение на която днес сме нация.

Без книгата на хилендарския монах нямаше да ги има национално-освободителните борби, нямаше да постигнем освобождението“, заяви Илияна Йотова. Директорът на училището Савина Игнатова подари на вицепрезидента препис на „История славянобългарска“, направен от учениците. Йотова обеща той да бъде изложен в библиотеката на президентската институция.

„Учителството е синоним на отдаденост. Във ваши ръце е най-важната мисия – да изграждате личности, да бъдете здравият мост между невинната детска душа и големия свят“, обърна се вицепрезидентът към учителите и им благодари за професионализма и любовта към учениците. „Мисията ни на родители е да отгледаме достойни българи и да им дадем бъдеще. Можем да го постигнем само заедно с вас, уважаеми учители“, изтъкна Йотова. На учениците вицепрезидентът пожела успех по пътя на знанието.

Йотова разговаря с представители на обществения съвет на училището и с неговия колектив, запозна се с дейностите на Монтесори класна стая и с вътрешноучилищния проект „Храм на книгата“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK