Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на събора в село Попови ливади

Снимка: община Гоце Делчев

Съборът ще се проведе на 31 юли, събота

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще бъде гост на традиционния събор в село Попови ливади, организиран от община Гоце Делчев в чест на Илинденско - Преображенското въстание. Така тя ще участва в отбелязването на 118-ата годишнина от това знаменателно събитие. 

Съборът ще се проведе в село Попови ливади на 31 юли 2021 г. /събота/.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на официалната програма, която ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади.

Заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. След това на паметника ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.  

В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите: „Щуро маке“, „Уникат“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Македонски ритми“, „Европа“ и оркестърът на Панчо Иванов.

Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, както и на Димитър Туджаров – Шкумбата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK