МВР следи изкъсо студентите в Банско и Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Проведени са срещи с органите на местното самоуправление

Във връзка с предстоящите традиционни тържества по повод студентския празник - 8 декември, от ОДМВР- Благоевград са предприети всички необходими мерки за осигуряване на нормалното протичане на празника, опазването на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантирането на безопасността на движението по пътищата.

Проведени са срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за предприемане на съвместни мерки по време на провеждане на мероприятията, както и такива със собственици  и управители на туристически, питейни, увеселителни и други организирано посещавани обекти, като целта на срещите е акцентиране върху възможните рискове от престъпни посегателства, а също така и даване на препоръки за повишена бдителност и навременно подаване на информация при необходимост.

От полицейските служители са съществени срещи с управителите на фирми, извършващи частна охранителна дейност с цел своевременен обмен на информация и взаимодействие между тях и териториалните полицейски структури за обезпечаване на сигурността и обществения ред преди, по време и след честването на студентския празник. На  охранителите в частните охранителни фирми са проведени инструктажи за засилване на бдителността им и въвеждане на по-строг пропускателен режим в обектите с оглед недопускане на терористични актове и произшествия с тежки последствия.

За обезпечаване на сигурността и недопускане на инциденти в курортните населени места в област Благоевград полицейското присъствие е засилено, като са пренасочени допълнителни служители. Създадена е и организация за взаимодействие с териториалните структури на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

За периода от 08.12.2022 г. до 11.12.2022 г. ще бъдат проведени специализирани полицейски акции в цялата област с акцент върху: водачи, управляващи МПС под въздействие на алкохол и/или наркотични или други упойващи вещества, неправоспособни и водачи, управляващи технически неизправни или без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ МПС, съхранение и продажба на акцизни стоки без наличен задължителен бандеролен знак и на стоки с неясен произход. На 07.12.2022 г. и 08.12.2022 г. ще се проведат специализирани полицейски операции „Алкохол и наркотици“ за установяване на управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози в районите на питейни, увеселителни и хотелски комплекси и хижи, където са организирани празненства със студенти. Обхвата на специализираните полицейски операции е на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград с акцент градовете, в които се очаква голям брой празнуващи студенти: Банско, Сандански, Благоевград и др., съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK