Дъжд от литературни награди за ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

Снимка: СУ "Н. Вапцаров", Хаджидимово

Победителите са ученици на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова

Приключи един наситен с литературни награди период за учениците на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, от редица литературни конкурси в чест на Апостола Васил Левски. Директорът на училището – г-жа Вангелия Петрелийска, връчи наградите.

Национален литературен конкурс за есе на тема "Народе!!!" по повод 150-ата годишнина от безсмъртието на Апостола, организиран от НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1882”- Попово, излъчи следните победители от СУ „Никола Вапцаров“:

второ място за Илия Мърваков от 9 "а" клас, трето място за Елена Пиргова от 9 "а" клас.

Поощрения за осмокласничките Илиана Влахова и Катина Башева, както и за малкия петокласник Ангел Коджебашев.

Госпожа Петрелийска връчи и наградите, получени от Национален конкурс "Ти ни трябваш и днес, Апостоле!". Конкурсът е организиран от Иновативно основно училище "Васил Левски" - гр. Враца, по повод 19-ти февруари - Ден за поклон пред Апостола на свободата!!! Той има за цел да стимулира детското творчество и въображение; да насочи вниманието на учениците към историческата памет за личността на Апостола и събитията, свързани с живота и дейността му.

Учениците на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова участваха и в него и спечелиха призови места:

Илия Мърваков (9. клас) - първо място за есе;

Поощрителни награди получиха и Ангел Коджебашев - (5. клас), Илиана Влахова - (8. клас), Катина Башева - (8. клас) и Елена Пиргова - (9. клас).

Периодът 6 – 17 март бе белязан с поредни награди, а директорът на училището - г-жа Вангелия Петрелийска отново ги връчи с удоволствие.  Този път от Национален конкурс „Тебе славим, Апостоле", обявен от Исторически музей - Белоградчик, който се провежда за втора поредна година. Конкурсът е посветен на 150 г. от гибелта на Васил Левски. Изключително щастливи бяха всички в училището, че техни ученици и този път „откраднаха“ и трите места в първа възрастова група. Това са отново възпитаниците на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова. А виновниците за щастието в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово са:

Първо място за осмокласничката Илиана Влахова; второ място за петокласника Ангел Коджабашев, който успешно дебютира в поредицата от национални конкурси за Апостола на свободата Васил Левски; трето място за деветокласничката Елена Пиргова.

В СУ „Никола Вапцаров“ са в очакване на още една награда от литературен конкурс на тема „Жива памет за Апостола“, организиран от I ОУ „Васил Левски“ – Вълчедръм. Тя е отново за Илия Мърваков от 9. клас, който в надпревара с ученици от цяла България се класира отново на първо място.

Пресветлата личност на Апостола донесе грандиозен успех на учениците, консултирани от Глушкова.

Директорът на училището – г-жа Вангелия Петрелийска, пожела на учениците да продължават със същия устрем напред, да се доказват. А техният преподавател и консултант Глушкова, доволна от новите си попълнения, им пожела винаги да бъдат себе си и да изразяват себе си, а чувството за дълг, чест, родолюбие и почит към предците,  още повече към Апостола, никога да не угасва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK