Демерджиев за МКК в Благоевград: Очаквам "огледална реакция" от страна на РСМ

Снимка: Infomreja.bg

Извършителите, които са предадени на органите на досъдебното производство

Очаквам "огледална реакция" от страна на властите в Северна Македония. Това коментира пред журналисти в Плевен министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, след като стана ясно, че са установени хората, счупили стъкла на създадения по частна инициатива "Македонски културен клуб "Никола Вапцаров"-Благоевград". Впрочем, подготвил съм им списък на близо 200 български граждани, които бяха върнати и абсолютно неоснователно им беше пречено да направят поклонение пред гроба на Гоце Делчев. Така че ние сме готови и с двете неща – установихме извършителите, незабавно бих казал, както и сме готови със списъка на хората, който те искаха да им дадем, допълни Демерджиев.

Извършителите, които са предадени на органите на досъдебното производство, са от Благоевград и по думите на министъра в случая се касае по-скоро за спонтанна, импулсивна реакция, съобщава БТА.

Министър Демерджиев изрази увереност, че скоро ще бъдат ясни и предприетите действия от страна на властите в Република Северна Македония (РСМ) не само по случая с Християн Пендиков, но и по всички случаи на посегателства спрямо български културни клубове в РСМ, както и мерки по превенция и "обяснения защо български граждани не бяха допуснати мирно да изразят почитта си към паметта на Гоце Делчев". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK