140 преписки и 29 досъдебни производства за купуване на гласове

Снимка: Infomreja.bg

Данните са от стартиране на предизборната кампания за президент и вицепрезидент до 14,00 ч. на 21.11.2021г.

Дежурното звено във Върховна касационна прокуратура, ангажирано с обобщаване на постъпващата от прокуратурите в страна информация за извършени престъпления и нарушения, свързани с провеждания втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на 21.11.2021г., предоставя следната актуализирана информация:

От стартиране на предизборната кампания за президент и вицепрезидент до 14,00 ч. на 21.11.2021г. общият брой на преписките е 140, а образуваните досъдебни производства за същия период са 29.

По апелативни райони разпределението на наблюдаваните производства е, както следва: АП-София - 3, АП-Бургас - 1, АП-Пловдив - 15, АП-Варна – 9, АП Велико Търново - 1.

С оглед липсата на достатъчно събрани от страна на органите на МВР данни за извършено престъпление, са постановени общо 109 отказа за  образуване на досъдебно производство във връзка с вота за президент и вицепрезидент.

Продължава работата на създадените областни междуведомствени звена с цел противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите. 

След обработка и обобщение на постъпващите и към момента данни, дежурното звено към Върховна касационна прокуратура ще предостави допълнителна информация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd