В Бургас и Монтана най-много сигнали за купен вот

Снимка: Infomreja.bg

Цената за купен вот варира от 40 до 60 лв.

138 разследвания за търговия с гласове отчетоха от МВР, като "шампион" по разкрити престъпления се оказа област Бургас. Там досъдебните производства са 27.

"Специализираната операция започна на 3 ноември. Най-много досъдебни производства има в Община Бургас – 11, следва Община Средец с 5. Схемите за купен вот са различни - предлагане на пари, опрощаване на вересии в малките магазини", заяви пред Нова тв Калоян Калоянов, директор на МВР-Бургас.

Към момента няма задържани за постоянно. Цената за купен вот варира от 40 до 60 лв.

Следващата територия с най-много сигнали за купен вот е Монтана.

"За последните 24 часа са получени 2 сигнала за купуване на гласове. Извършени са незабавни проверки. Не са констатирани данни за престъпление. Материалите са изпратени в Районната прокуратура. За седмица сигналите за 10. Всички са проверени", обясни ст. комисар Бисер Йончев, директор на МВР-Монтана.

"Профилът на тези хора е един й същ. Те нямат отношение към обществения живот. Безразлично им е за кого ще гласуват. Не съм сигурен, че държавата е виновна за поведението им. Те по-скоро се оправдават с това, че страната нищо не им е дала и затова продават гласа си. Няма сериозно изследване при колко от досегашните избори купеният вот е оказал влияние", заяви той и допълни, че по-големият проблем е, че обществото масово не гласува. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK