Две ПТП-та с пияни шофьори в Плевенско

Снимка: Infomreja.bg

Друг опита да бяга от проверка

На 25 ноември 2022 година около 19.35 часа между село Чомаковци и град Червен бряг е самокатастрофирал водачът на лек автомобил „Ауди А4“ - 24-годишен.

При движение с несъобразена скорост той е изгубил контрол на управлението. Колата е напуснала платното в дясно по посоката на движението като се е блъснала в стоманена предпазна мантинела.

При извършената проверка на шофьора с полеви наркотест "Drug chek 5000", пробата е положителна за употреба на метамфетамин.

На 24 номври в село Рибен е проведена специализирана полицейска операция. В 11.50 часа служители на РУ- Долна Митрополия са подали светлинен и звуков сигнал на водача на автомобил „Фиат Пунто".

Шофьорът не е спрял, ускорил е движението и се е насочил по полски път в посока село Бръшляница.

Успял е да се укрие. На 25 ноември водачът на лекия автомобил е установен. – 46-годишен от село Рибен. От извършена справка е изяснено, че е неправоспособен и не притежава книжка, а автомобилът е със служебно прекратена регистрация.

На 25 ноември около 18:30 часа екип на РУ - Никопол е посетил пътно произшествие на път за село Драгаш войвода. Установило се е, че 43-годишен със собствения си автомобил "Фолксваген Голф", при движение в посока селото, е изгубил контрол над автомобила на десен завой.

Колата е излязла от пътното платно в ляво по посока на движение, преминала е през канавка и се е спряла в крайпътна нива. Водачът в следствие на произшствието е получил охлузни рани по главата и тялото. Прегледан от екип на ЦСМП - Никопол и освободен задомашно лечение без опасност за живота.

Изпробван е за алкохол с техническо средство "Дрегер 7510" и уредът е отчел положителен резултат – над 1.2 промила. Проверка е установила, че мъжът е неправоспособен, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK