Станислава Армутлиева се отказва от номинацията за министър на културата

Снимка: Stanislava Armoutlieva, Facebook

Тя нямала нужда от министерски пост

Станислава Армутлиева се отказва от номинацията на "Има такъв народ" за министър на културата, обяви тя в личния си профил във Facebook.

„Когато ми предложиха да съм кандидат за министър на културата, първата ми реакция беше чиста изненада, предвид това, че в някакъв смисъл съм рискова - не съм и никога не съм била част от нечий политически отбор, включително техния, свободолюбива съм и държа на автономността си при взимането на решения, имам ясни и категорични позиции свързани с дълга и последователна борба за законност в защита на правата на автори, изпълнители и продуценти.

Една голяма част от хората, които свикнаха да използват тези права без никакво възнаграждение за техните създатели и притежатели, виждат в мое лице носител на заплахата, че рано или късно безнаказаната кражба на творческо съдържание ще бъде преустановена.

Около мен, освен прекрасен кръг от умни, успешни и добри хора, има и цирей от омраза и номинацията ми за поста със сигурност ще провокира за пореден път неговото пукване.

А пък и обективно погледнато нямам никаква нужда от министерски пост – заедно с екипа си работя по десетки вдъхновяващи и успешни проекти. Моят свят ражда смисъл всеки ден и ме радва, въпреки трудния контекст“, написа още Армутлиева.

Тя благодари на Слави и екипа му за доверието, което са й оказаха и се ангажира, че ще помага на тях и тези, които приемат предизвикателството да бъдат двигател напромяната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK