Какви са перспективите за кабинет с първия мандат?

Снимка: Infomreja.bg

ПП-ДБ решават окончателно за предложението на Мария Габриел

Пореден ден без отговор на въпроса - ще има ли редовно правителство. ГЕРБ-СДС продължават да не могат да съберат подкрепа.
 
За момента сметката за правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС не излиза. БСП отказаха да подкрепят кабинет с премиер Мария Габриел. „Докато анализирахме ситуацията, видяхме разговорите с останалите 2 формации, които се оказа, че на нас казват едни неща, на тях други. Е как може да работи едно управление, в което основната партия обещава на всички всичко”, попита Кристиан Вигенин от БСП.

ПП-ДБ се събраха на поредна среща, за да решат дали да има промяна в решението им за подкрепа на кабинет на ГЕРБ-СДС. Досега отговорът им е отрицателен. Дали решението им се е променило, не стана ясно. ДПС предупреждават, че шести парламентарни избори за малко повече от 2 години няма да променят политическата ситуация. И настояха за разум. „Структурата на Народното събрание аз твърдя, че ще бъде сходна на предишните 5. Ще отидем на шести избори и какво ново и различно ще произведем? Призовавам за голяма отговорност. За много голяма отговорност всички политици и всички политически партии”, заяви Мустафа Карадайъ – председател на ДПС.

БСП и ДПС коментираха лаконично и войната в прокуратурата. „Дори и в най-лошите си предвиждания не сме предполагали, че ще дойде време, когато заместник-главният прокурор ще обяви публично, че го е страх главният прокурор да не го убие”, каза Кристиан Вигенин. „Не се опасявам от никакви компромати и не мисля, че някой трябва да се опасява от каквито и да е компромати, ако самият той не е участвал в нещо, което е нередно”, заяви Мустафа Карадайъ.

Костадин Костадинов също направи коментар за събитията от последните 36 часа. Във Facebook той написа, че случващото се не е разпад на държавата, което се е случило още 1989-1990. А в момента се наблюдавало разпад на колонията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK