КПКОНПИ установи конфликт на интереси за кмета на Община Никола Козлево

Снимка: Infomreja.bg

На Ешреф Реджеб е наложена глоба в общ размер на 10 000 лв.

На свое редовно заседание КПКОНПИ прие решение за установяване на конфликт на интереси за кмета на Община Никола Козлево Ешреф Реджеб (мандати 2015-2019 г. и 2019–2023 г.). Производството срещу него е започнало по сигнал от орган на изпълнителната власт. В сигнала се съдържат твърдения, че кметът е разходвал бюджетни средства по сключени договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на детски градини и за социални дейности, а стоките са закупувани от фирми на сина и свата на Реджеб. Отделно от това се твърди, че са отпускани общински средства в полза на местен футболен клуб, в чийто Управителен съвет фигурира и синът на кмета.

В хода на производството на КПКОНПИ е установено, че Eшреф Реджеб лично е подписал 8 бр. преводни нареждания в полза на Сдружение „Футболен клуб – Община Никола Козлево“. От  2016 г. до настоящия момент член на Управителния съвет на сдружението е синът на кмета. Общата стойност на получените по този начин субсидии е в размер на 43170 лв. 

Отделно от това, Реджеб е подписал и 110 разходни ордера в периода м.08.2018 г. – м.08.2021 г., с които са изплатени средства от бюджета на общината към дружество, в което съдружници са двамата му синове, като единият е и управител. Установено е, че на фирмата „Ешрефоглу“ ООД са заплащани суми за покупки на хранителни продукти, напитки, битови консумативи, препарати и др.

На Ешреф Реджеб е наложена глоба в общ размер на 10 000 лв. В полза на държавата се отнемат възнагражденията му за дните, в които е бил осъществен конфликтът на интереси, както и сумата, която е получена като облага от деянието. Общата им стойност е 88 864, 91 лв. При влизане на решението на Комисията в сила, Реджеб следва да бъде освободен от заеманата длъжност – кмет на Община Никола Козлево.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK