РДНСК връчи акт на Фандъкова за незаконно строителство

Снимка: sofia.bg

Строежът е извършен без наличието на строителни книжа

На 16.09.2021 г. РДНСК София състави констативен акт на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова след приключила проверка на строеж: „Реконструкция и основен ремонт на светофарна уредба“.

Обектът се намира на кръстовището на бул. „Акад. Иван Гешов“ и ул. „Урвич“ пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Установено е, че строежът е извършен без наличието на строителни книжа.

Проверката потвърждава данните от полученото през месец юни писмо от арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община. В него бе посочено, че в отдел „Архивно обслужване и дигитален архив“ при НАГ - Столична община не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на бул. „Акад. Иван Гешов“ в участъка между бул. „България“ и ул. „Св. Георги Софийски“ /в т. ч. ремонт на светофарна уредба/.

Изключение прави издадено разрешение за строеж за обект: „Преасфалтиране на бул. „Акад. Иван Гешов“ до ул. „Св. Георги Софийски“ и подмяна на уличен водопровод на ул. „Григор Начевич“ до съществуващ водопровод“.

Тогава РДНСК - София изиска от кмета на Столична община и дирекция „Управление и анализ на трафика“ - СО данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. - 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и др. на бул. „Акад. Иван Гешов“ пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Връченият на кмета на Столична община констативен акт е основание за започване на процедура по реда чл. 225, ал. 1 от ЗУТ, за премахване на незаконен строеж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK