Възпоменателно шествие в Благоевград почита паметта на Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Община Благоевград представя предстоящите събития в програма

Община Благоевград представя предстоящите събития през месец май:

От 10.30 ч. на 4 май ще се състои възпоменателно шествие от Съдебната палата до площад „Македония“ с участието на Регионален клуб „Традиция“.

В 11.00 ч. на площад „Македония“ ще бъде проведен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев по повод 118 години от смъртта на един от най-значимите български революционери с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400, Представителен духов оркестър на Сухопътните войски, и Регионален клуб „Традиция“.

На 5 май, от 20.00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ по случай Деня на храбростта и Празник на Българската армия, 6 май, ще се проведе Тържествена проверка заря с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400 и Представителен духов оркестър на Сухопътните войски.

По случай Деня на храбростта и Празник на Българската армия, Гергьовден, на 6 май от 11.00 ч. на площад „Македония“ Биг Бенд Благоевград е подготвил празничен концерт.

На 7 май от 11.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ ще бъде проведен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Димитър Благоев по повод 97 години от смъртта на българския политик и философ. В събитието ще вземат участие ученици от Второ Основно училище „Димитър Благоев“.

От 11.00 часа на 9 май, пл. „Георги Измирлиев“, ще се проведе ритуал по полагане на цветя по повод Деня на Европа и Ден на победата над нацизма.

В 11.30 часа, пл. „Македония“ и фоайето на Народно Читалище „Н. Вапцаров -1866“, жители и гости на града ще имат възможността да разгледат изложба, както и да се насладят на концерта на читалищните художествени състави, с участието на Европейски информационен център „Европа директно“.

Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK