Прокуратурата разследва убийството в Първомай

Снимка: ПРБ

Задържаният за убийството е осъждан

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив, се води досъдебно производство за извършено убийство – престъпление по чл. 115 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 25 януари 2022 г., в ранните часове, е бил подаден сигнал на тел. 112 за пострадал мъж, който  е починал след нанесена му прободна рана с нож в областта на корема.

Установено е, че часове по-рано в гр. Първомай, в къщата на В.К., на 50 г., се били събрали няколко души, за да се почерпят. Сред тях бил и пострадалият Д.М., на 33 г.

Между него и домакина възникнал битов скандал, при който В.К. пробол с нож в областта на корема Д.М. Пострадалият е бил откаран в болницата, където въпреки спешната лекарска намеса е починал от нараняванията.

По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия. В.К. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Той е осъждан.

Предстои да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и да бъде привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура-Пловдив за извършено умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Спрямо него ще бъде внесено и искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР – Пловдив. В него участваха Ваня Христева, окръжен прокурор, Галин Гавраилов, заместник-окръжен прокурор и комисар Васил Костадинов, зам.-директор на ОД на МВР – Пловдив.

На брифинга беше предоставена информация за двама обвиняеми за грабеж в игрална зала в гр. Пловдив, както и за пътнотранспортно произшествие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK