Пробация за ученик, шофирал след употреба на алкохол

Снимка: Infomreja.bg

Дрегерът е отчел 1.33 промила

Непълнолетен, 16-годишен обвиняем се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол. Районен съд – Дупница, одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия, като му наложи наказание „Пробация“, с пробационни мерки за срок от 6 месеца.

Разбирам последиците от споразумението, а именно, че решеното дело със споразумение има последиците на влязла в сила присъда и съм съгласен с тези последици, заяви пред съда непълнолетният обвиняем.

Той се призна за виновен в това, че на 06.11.2021г., около 02:30 часа, в гр. Кочериново, е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.33 на хиляда, установено по надлежния ред, като въпреки че е бил непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Съдът определи наказание „Пробация“, със следните пробационните мерки:

- „Задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес“ за срок от 6 месеца, като периодичността на изпълнение на тази мярка да бъде два пъти седмично;

- „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ - за срок от 6 месеца.

Определението на РС – Дупница, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk