Намериха дрога у 70-годишна

Снимка: Infomreja.bg

23.7 грама хероин и 1.6 грама амфетамин са открити при проверка в дамската чанта

Рецидивист е задържан при операция на силистренски криминалисти срещу наркоразпространението.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Силистра задържаха рецидивист в  хода на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението. Полицейските действия са проведени на 5 февруари и са предшествани от предварително разследване и оперативно-издирвателна работа.

Във вечерните часове на 5 февруари на околовръстния път край Силистра бил спрян за проверка лек автомобил „Дайхацу“, управляван от 46-годишен, с криминално минало, включително и осъждан за престъпления, свързани с наркотици. С него пътували 70-годишна жена и 42-годишен мъж. След като отказал да бъде тестван за употреба на дрога, водачът бил отведен в РУ-Силистра и при извършения личен обиск у него били намерени 0.9 грама амфетамин. Наркотични вещества - 23.7 грама хероин и 1.6 грама амфетамин, били открити при проверка в дамската чанта на жената, но според първоначалната информация те са собственост на мъжа. 

При последвалото претърсване по-късно същата вечер в дома на 46-годишния в Силистра били намерени 4.7 грама амфетамин и две електронни везни.

Наркотичните вещества, които са идентифицирани с полеви наркотест, са иззети. Мъжът и жената са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Разследването на случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Силистра, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK