Венцислав Хросинков е новият съветник в ОбС след оставката на Роячки

Снимка: Община Благоевград

Тасков също поздрави новия общински съветник

Нов общински съветник положи клетва днес на редовно заседание на Общински съвет Благоевград.

Венцислав Димитров Хросинков, който е експерт в ДФ „Земеделие“ е новият общински съветник. Той зае мястото на Красимир Роячки от ГЕРБ, който депозира заявление за предсрочно прекратяване на правомощията.

Новият общински съветник положи тържествена клетва, че ще спазва Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия ще се ръководи от интересите на гражданите в община Благоевград и ще работи за тяхното благоденствие.

От името на Общинска избирателна комисия, председателят ѝ адвокат Мартин Бусаров връчи на Венцислав Хросинков удостоверение за избран общински съветник и му пожела здраве и ползотворна работа.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков също поздрави новия общински съветник и му пожела успешна работа.

Промяната в състава на Общинския съвет наложи и изменение в три постоянни комисии. Новоизбраният общински съветник бе включен като член в състава на Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране и Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол.

Общинската съветничка Валентина Шаркова бе избрана за председател на Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране. Тя напусна комисия по Бюджет, финанси и европроекти, като местния парламент прие мястото ѝ да заеме общинският съветник Съби Дашев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK