Кметът на Петрич, Димитър Бръчков: Честито Съединение на България!

Дълбок поклон пред подвига на дедите ни!

Уважаеми българи, скъпи съграждани,

Честит празник - Съединението на България!

На 18.2.1998 г. НС взема решение датата 6 септември да се празнува като официален празник на България, като много хора вече възприемат тази забележителна дата като национален празник. 

Родолюбието има много измерения, но нека нашето да се изразява в това да съхраним българската история със своите велики и значими събития, каквото е Съединението на Княжество България и Източна Румелия, и да го предадем като пример и поука на бъдните поколения!

Датата на Съединението се е превърнала в символ на националното единство на България като независима държава. Вдъхновени от нашите героични дати, нека покажем на Европа и на света, че ние, българите, ще бъдем единни и независими в делата си, както ни повеляват такива велики исторически събития, каквито ние имаме в изобилие. 

В чест на нашата Родина нека загърбим различията и да дадем шанс на политиката на сближаване и преодоляване на препятствията за една нова мотивация в името на бъдещия просперитет на държавата ни и благоденствието на народа ни!

Всички можем да постигнем това, от което България има нужда.

Дълбок поклон пред подвига на дедите ни, които дръзнаха да се противопоставят на Великите сили, нека да продължим техните завети и да градим съвременна България!

 

Димитър Бръчков

Кмет на община Петрич

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK