Поздравителен адрес за първия учебен ден от името на кмета на Кресна

Снимка: Infomreja.bg

Георгиев: Необходимо е да мотивираме децата ни за открит и честен диалог с преподавателите

ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН С ГРИЖА И ОТГОВОРНОСТ

Уважаеми преподаватели,

Скъпи родители и ученици,

За съжаление стартираме изпълнена с несигурност и сериозни изпитания за образователния процес учебна година и това увеличава многократно индивидуалната ни отговорност.

Очаквано, преподавателите следва да са много по-търпеливи, комуникативни и мотивирани, когато работят в дистанционна форма, а родителите да са дваж по-взискателни и отговорни към децата си, защото усвояването на знания и контролът върху образователния процес вече се споделя по равно между три страни - ученици, преподаватели и родители.

Необходимо е да мотивираме децата ни за открит и честен диалог с преподавателите и да ги насърчим да споделят с тях всяко неудобство, неразбиране, пропуск или проблем, свързан с усвояването на учебния материал. Всички заедно, като общност, трябва да положим повече старание и да проявим нужната отговорност, за да не предпоставим с неразумно поведение учебният материал да се преподава преобладаващо дистанционно, а не в класните стаи.

Вече втора година община Кресна предлага на завършващите СУ "Св. Паисий Хилендарски" стипендии за продължаващо образование по специалности, които са важни за оцеляването ни като общност! Нужни са ни лекари, инженери, рехабилитатори и специалисти в редица сфери на обществения живот, а това означава максимално добра подготовка на нашите ученици.

Като общинско ръководство ние направихме необходимото и децата ни вече разполагат със съвременна материална база, която отговаря на най-високите европейски стандарти. Гордеем се с постигнатото, но не тя ще изгради и формира техните характери и личности.

Духът и стремежът за наука и знания са истинските жалони по пътя към успеха и просперитета на нашата общност!

Ето защо ние залагаме всичките си очаквания на опита, знанията, интелекта и уменията на нашите прекрасни преподаватели и там са фокусирани истински ни очаквания. Затова използвам случая и още веднъж им благодаря за всеотдайността, мъдростта и силата да бъдат на висотата на своите отговорности и им желая от сърце успех и през новата 2021/2022 учебна година.

Напред, науката е слънце!

Кмет на община Кресна

Николай Георгиев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK