При тежка катастрофа в Айтос загинаха баща и двете му деца

Снимка: Infomreja.bg

Товарен автомобил блъснал леката кола, с която пътувало семейството

На 13 септември около 21.20 часа на айтоската улица «Хаджи Димитър», срещу Държавно горско лесничейство, е станало тежко ПТП.

В условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос товарен автомобил «Волво» с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен бургазлия, поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност / повреда в спирачната уредба/, не могъл да спре своевременно и блъснал странично лек автомобил «Волво XC 60» с бургаска регистрация, движещ се към Провадия. Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в еластичната преграда / мантинела/ и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

Констатирано е, че лекият автомобил «Волво» е управляван от 33- годишен мъж от с. Речица, с който се придвижвали и двете му деца – 5-годишно момиченце и 8-годишно момченце. От пътния инцидент и тримата загинали на място.

Пътуващата на предната дясна седалка 32-годишна жена от с. Речица / съпруга на водача и майка на децата/ е откарана със специализиран превоз в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация.

В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско / най-вероятно пешеходец или посетител в крайпътната градина/, който е настанен в отделение «Реанимация» с опасност за живота.

В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който получил «политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница».

От водача на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK