С над милион ще ремонтират улица в Долна Градешница и дере край Струма

Снимка: МС

За община Сапарева баня кабинетът днес осигури 60 000 лева

Правителството отпусна 1 405 715 лв. на община Кресна за укрепване на дере и възстановяване на улица в с. Долна Градешница, както и за възстановяване на подпорни стени на р. Струма в района на града. „Винаги сме подпомагали малките населени места, както големите градове. Затова отпускаме средства за Долна Градешница“, каза премиерът Борисов. Министър-председателят акцентира, че микро- и малкият бизнес покрай трасето на магистрала Струма ще продължи да се развива, а правителството ще е изпълнило още един поет ангажимент за запазването на поминъка на хората в района.

„Сърдечно благодаря за оказаната ни помощ. Проектите, които финансирахте, са ни крайно нужни, защото това ще доведе до безопасността на нашите съграждани“, заяви кметът на Кресна Николай Георгиев. Той добави, че финансовата помощта за дерета също е много важна, защото при проливни дъждове те се наводняват и се засягат къщите на хората.

За община Сапарева баня кабинетът днес осигури 60 000 лева за аварийно-възстановителни работи на водовземно съоръжение за минерална вода. Кметът Калин Гелев изказа благодарност за бързата реакция на правителството, тъй като налагащите се ремонтно-възстановителните дейности касаят най-горещия минерален извор на континентална Европа с температура от 103,8 градуса. „В края на февруари стана много голяма авария, овладели сме я, но трябват спешни възстановителни дейности и изграждане на колекторни тръби. Надяваме се да поставим кран, защото водата блика постоянно“, подчерта Гелев.

Министър-председателят Борисов посочи, че Сапарева баня се е превърнала в един от най-добрите курорти у нас и предпочитано място в България. Борисов пое ангажимент за реализирането на проект, който да подобри инфраструктурата в общината. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK