Мерят шума на купонджиите в Дупница, валят жалби в Общината

Снимка: Община Дупница

Масово сигналите идвали от "Гиздова махала" и "Горна махала"

Среща с представители на РУ-Дупница, и РЗИ-Кюстендил, проведе в кабинета си кметът на община Дупница инж. Методи Чимев. Повод за нея бяха зачестилите сигнали за нарушаване на тишината извън установените в Наредбата часове.

"Все по-често пристигат сигнали в Общината за силна музика, големи и шумни компании, които нарушават обществения ред след 22 часа. Обсъдихме възможностите, които ни дават законите и ще предприемем съответните действия.

За целта, ще бъде изготвена смесена комисия от служители в общинска администрация, полиция и РЗИ, която да прави проверки при възникнали ситуации, особено в почивните дни. Имаме не един и два сигнала предимно от "Гиздова махала" и "Горна махала", което налага да предприемем съответни действия. Ще отправим молба и до РЗИ-Кюстендил с някои от идеите, които коментирахме на срещата по темата.

Разчитаме изключително много на служителите на реда да съдействат, както при подобни сигнали, а също така и заради зачестилите сигнали за дрифтове по улиците на града", коментира инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK