Д-р Снежана Бакърова представи в Гоце Делчев новата си стихосбирка

Снимка: Infomreja.bg

"Белег в душата" е втората й книга

Залата в читалище „Просвета“ се оказва тясна да събере всички, дошли да уважат д-р Снежана Бакърова  и да я поздравят с издаването на нейната втора стихосбирка. Тук са почитатели на поезията от Гоце Делчев и Мосомище, където живее и работи д-р Бакърова. Тук са и самодейците от Хаджидимово, много от които – също изкушени от перото.

Творчески портрет на авторката прави доайенът на литературния клуб „Людмил Стоянов“ - поетът Асен Стругов. Той представя стихосбирката „Белег в душата“, като посочва специфичното за нея – лаконичност, философска вглъбеност и мъдрост, болка от ерозиралия хуманизъм на нашето време. По-обстойно се спира на някои от творбите, които в най-голяма степен илюстрират отличителните й черти – „Сълзата на вятъра“, „Блага дума“, „Просякът“. Анализаторът обръща внимание и на темата за Бога, която присъства в поетичната изповедна книга.

Ласкава оценка за авторката и нейните творби дава и Карамфила Терзиева от Хаджидимово, също поетеса.

Стихотворения от новата книга на д-р Бакърова звучат както в нейно изпълнение, така и прочетени от почитатели на творчеството й. Посланията бързо стигат до аудиторията и тя ги аплодира.

Освен поетична, вечерта е и музикална. Самодейците от Хаджидимово с ръководител Димитър Милушев поздравяват авторката на „Белег в душата“ и всички присъстващи със свои емблематични песни.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

fffffff04:49 - 22.03.2023
Г-жо Юлия, спрете да пишете в сегашно време за минали събития - неслучайно никой друг не го прави!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK