В Гоце Делчев връчиха награди на млади литературни творци

Снимки: ОКБППМН

Те участваха в конкурс "Българският дух през вековете"

В навечерието на Трети март Комисията за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в Гоце Делчев обяви ученически литературен конкурс на тема „Българският дух през вековете“. В него можеха да участват ученици от първи до дванадесети клас, представяйки стихотворение, есе или разказ.

Днес в Общинския исторически музей се състоя връчването на наградите на победителите. Голямата награда на конкурса получава единадесетокласничката Божидара Бойчева от ПМГ „Яне Сандански“. Нейното есе, написано в епистоларна форма – писмо до Родината, съдържа вълненията на тези съвременни млади българи, които, дори и далечe от отечеството си, не престават да го обичат и да милеят за него.

С искреност и усет към словото се отличават и творбите на Мария Параскова, Виктория Пингова, Айтен Сариева и Йоана Апостолова от ПГ по МСС, Снежана Костадинова и Денис Кираджийски от ПМГ „Яне Сандански“, Белослава Вангелова от НПГ „Д. Талев“.

От учениците в основните училища се отличиха Антония Георгиева от ОУ „Св. Кл. Охридски“ – село Борово, Рафаел Барухов от Второ ОУ „Гоце Делчев“, Памела Сивриева и Александър Атанасов от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Наградите бяха връчени от секретаря на ОКБППМН Анета Вълева. Тя сърдечно благодари на всички участници, на журито от местни журналисти, литератори и поети, както и на домакините от Общинския исторически музей.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK