Елка Божикова от Гоце Делчев - Директор на годината - 2022!

Снимка: личен архив

Номинацията е на Кеймбридж училищата в България

Тази година Асоциацията на Кеймбридж училищата в България присъди приза „Директор на годината – 2022“ на Елка Божикова – директор ва ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев.

„Това е успех, който прави училището ни разпознаваемо, еталон за високо ниво на качествено образование, признато от всички. Наградата е оценка не само на моята и на екипа ми работа, но и на още много хора, които са работили в училището“, споделя госпожа Божикова.

ПМГ „Яне Сандански" е член на Асоциацията още от нейното създаване преди 15 години. Част от профилираните паралелки тук изучават английски език по системите на Кеймбридж. Възпитаници на училището участват във всички техни състезания, при това защитавайки  високи нива. В последните 10 години те са заемали първите три места на национален кръг. Само на международно състезание още не са участвали, но и това скоро ще стане.

През последните няколко години резултатите от Държавните зрелостни изпити по английски език в гимназията са впечатляващи - 20 % от зрелостниците получават отлични оценки. В края на миналата учебна година 10 ученици от Профилираната подготовка получиха пълни шестици на този изпит.

На критериите, предявявани от Асоциацията, отговарят и преподавателите по английски език в училището. Те са висококвалифицирани и умеят да предават знанията си на своите възпитаници.

Успехите, които иновативното училище постоянно постига в различни направления, също са взети под внимание при класацията, както и фактът, че голяма част от завършващите го продължават образованието си, ползвайки английски език.

Всичко това позволи на ПМГ „Яне Сандански“ през миналата година да бъде отличено между членовете на Асоциацията, които вече наброяват 1 000, и да получи приза „Училище на годината“, а тази година да излезе начело в категорията „Директор на годината“!

Номинациите дават възможност на преподавателите в училището да ползват STEM платформата на Асоциацията с разработените в нея интерактивни уроци, а учениците да купуват учебниците си по английски език на преференциални цени. И най-важното – те затвърждават гоцеделчевската Природо - математическа гимназия като едно от водещите училища в страната!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK