МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев отчита финансови успехи

Снимка: Infomreja.bg

Счетоводната печалба за миналата година е 726 000 лева

Днес Общинският съвет в Гоце Делчев проведе свое редовно заседание. В неговия дневен ред беше предвидено приемане на годишен финансов отчет за 2020 година на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД.

Според управителя на болничното заведение д-р Петър Филибев, счетоводната печалба през отчетния период е 726 000 лева. Реализираните приходи от услуги са се увеличили със 126 процента в сравнение с 2019 година. Финансирането от Министерството на здравеопазването и от други източници е нараснало от 713 000 лева на 3 милиона и 45 хиляди лева. Заплатите са се увеличили с близо 2 милиона лева, а работещите в болницата са с 12 повече в сравнение с предишната година.

Помолен от председателя на Общинския съвет да разкаже по-подробно за промененото състояние на лечебното заведение, д-р Филибев каза:

„Приех болницата със задължения в размер на 2 милиона и 400 хиляди лева към доставчици, банкови институции и фирми. Успяхме да намалим задълженията до 880 000 лева. В същото време направихме ремонти и закупихме апаратура.

Ремонтирахме Отделението по ортопедия и травматология и закупихме апаратура на стойност около 130 000 лева. По Международна програма, заедно с общината,  ремонтирахме Вътрешното отделение. Поредният ремонт беше на операционната на Отделението по акушерство и гинекология. Закупено е оборудване за реанимация на стойност 86 000 лева.

Друго, което направихме, е лаборатория за PCR изследвания, където вложихме 36 000 лева.

Чрез дарения от Швейцария и Гермения подменихме много от болничните легла. Издействахме от Министерството на здравеопазването линейка за превозване на пациентите.

Но най-важното, което създадохме съвместно с общината и фирмата, извършила ремонта, е Отделението по инвазивна кардиология.

Чрез бившия министър на здравеопазването получихме финансова помощ в размер на 1 милион и 800 000 лева за цялостно преоборудване на образната диагностика в болницата. Търговете за апаратурата преминаха, сега очакваме обществената поръчка за ремонт на Отделението по образна диагностика и се надявам до края на септември това да е факт.“

Кратко изказване по отчета за финансовото състояние на болницата направи общинският съветник Димитър Бояджиев, който поздрави управителя д-р Филибев за постигнатите безспорни успехи и му пожела да продължава да работи все така упорито и всеотдайно.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK