В Трето ОУ - Гоце Делчев, проведоха образователен семинар

Снимки: Трето ОУ

Учениците бяха запознати с опасностите в киберпространството

В Трето ОУ „Братя Миладинови“ - Гоце Делчев, се състоя образователен семинар с учениците от прогимназиалния курс. Темата беше актуална и много полезна – „Кибертормозът – същност, последствия, предотвратяване“.

Психологът в училището Гергана Граматова и Красимира Пейчева – старши учител по Информационни технологии и предприемачество, запознаха подрастващите с опасности и капани в киберпространството, с рисковете от неподходящи запознанства, с последствията от споделяне на лична информация с непознати, разговаряха с тях и по темата за фалшивите профили.

Учениците получиха ценни съвети как биха могли да се предпазят от всичко това. Те вече знаят как трябва да постъпят при наличие на кибертормоз или при публикуване на невярна информация в социалните мрежи, която има за цел изнудване за получаване на финансови средства.

Лекторите напомниха на участниците в семинара, че всеки от тях може да подаде сигнал за нередност, съмнение, притеснение от кибертормоз и изнудване. Увериха ги, че по сигналите ще бъдат взети адекватни мерки.

По време на часа учениците изгледаха кратък филм, изготвен от ГДБОП, от който става ясно, че никой в киберпространството не е застрахован от изнудване и измами.

 

КОМЕНТАРИ

lolo00:52 - 18.01.2022
БРАВО!!! Голяма аудитория!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK