Обвиняеми се признаха за виновни в държане на дрога и съоръжения за производството й

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемите са брат и сестра от село Крайници

Окръжен съд – Кюстендил, одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняеми за държане, с цел разпространение на наркотични вещества и за държане на съоръжения за производството им, като предложи увеличение на наказанията им „лишаване от свобода“. Промените бяха приети от страните.

Й. М., на 24 години и Р.  М., на 31 г. / брат и сестра / се признаха за виновни в това, че на 24.02.2020 г., в къща в село Крайници, Община Дупница, в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително са държали, с цел разпространение високорискови наркотични вещества на обща стойност 784, 20 лв.- престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.1, пр. 4, във вр. с чл. 20, ал.2 от НК, както за това, че са държали прекурсори и съоръжения за производство на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.2, пр. 1 и 2, във вр. с чл. 20, ал.2 от НК.

За първото престъпление, наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от по 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от по 3 години. За второто престъпление се наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от по 2 години и 3 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от по 4 години.

На основание чл. 23 от НК, съдът наложи най- тежкото из между наложените наказания. Съдът приспада времето, през което двамата обвиняеми са били с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“.

Наказанията са определени при условията на чл. 55 от НК. И двамата подсъдими са неосъждани към момента.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK