Благоевградската общественост отбеляза Деня на Европа и Деня на победата над нацизма

Снимки: Община Благоевград

Открита бе и тематична изложба

Днешният ден е повод да отдадем почит към загиналите, които дадоха живота си за свободата на Европа. Денят на обединена Европа е денят, който напомня за милионите жертви във Втората световна война, най-опустошителната в историята на човечеството.

По повод Деня на Европа и Деня на победата над нацизма, пред паметната плоча на загиналите за обединението и независимостта на България в Благоевград цветя положиха заместник-кметът по обществен ред сигурност и спорт - Любен Милев, Бисер Михайлов - областен управител на област Благоевград, представители на политически партии, представители на Съюза на ветераните от войните в България, Български антифашистки съюз, Национално движение на русофилите, Руски културно-информационен клуб Благоевград, културни институти и институции, граждани и гости на събитието.

Европейският флаг е символ на европейското единство и идентичност. Дванадесетте златни звезди, наредени в кръг върху син фон, символизират солидарността и хармонията между народите на Европа и олицетворяват съвършенството и единството.

По повод днешния празник, на пл. „Македония“ и фоайето на Народно Читалище „Н. Вапцаров -1866“ жители и гости на града имаха възможността да разгледат изложба, както и да се насладят на концерта на читалищните художествени състави с участието на Европейски информационен център „Европа директно“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK