Дворът на ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев стана по-красив и привлекателен

Снимки: ПМГ, Гоце Делчев

Обновяването се осъществи чрез два проекта

Учениците и преподавателите от ПМГ „Яне Сандански“ ще се любуват вече не само на модерния интериор на своето училище, но и на обновеното дворно пространство.

Много приятно впечатление правят монтираните красиви нови пейки със заоблени форми. Погледа привличат и две специални пейки във вид на разтворени книги. Още по-впечатляващ е фактът, че върху тях ученици от гимназията под ръководството на преподавателя по Изобразително изкуство Ивайло Костадинов са изписали текста на стихотворни творби и са нарисували съответни илюстрации към него. 

Поставянето на тези пейки е реализирано с финансиране, осигурено от Обществения съвет и Училищното настоятелство към ПМГ „Яне Сандански“, а така също и от випуск 2021. 

Стойността е 7 500 лева. 

В двора на училището вече има и масичка за игра на шах, като тази в парка на града. Със сигурност тя ще бъде използвана от младежите любители на този интелектуален спорт.

За приветливия вид на двора допринасят и обновените цветни лехи с живописни форми.

Промяната на дворното пространство е направена по проект на ПМГ „Яне Сандански“ и по Национален проект „Чиста околна среда – 2021 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“ на МОСВ и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС, и е на стойност 4 895 лв.

В практическата реализация на проектите се включиха учители и ученикът от 9 в клас Теодор Бозуков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK