БСП Благоевград отбеляза 76 години от Деня на победата

Снимки: БСП

Събитието се състоя в парк „Ловен дом“ на паметник „Братска могила“

Благоевград почете Деня на победата съвместно с руската общност в града. Събитието се състоя в парк „Ловен дом“ на паметник „Братска могила“.

В знак на почит към загиналите цветя и венци положиха Любен Милев председател на БСП Благоевград, гости от Руската федерация, руската общност в града, общински съветници, членове и симпатизанти на БСП.

„На тази светла дата отдаваме почит към загиналите, прекланяме се пред паметта на героите, сразили хитлерофашизма. Победата дойде с цената на много жертви. Десетки милиони дадоха живота си за тази кауза. Никой няма право да забравя преживения от предците му ужас, защото мирът и свободата са безценен дар, който трябва свято да се пази от всякакви заплахи.

Краят на този апокалипсис настъпва благодарение на храбростта и саможертвата на Червената Армия, патриотизма и безграничната вяра на съветския народ в победата. Поклон пред паметта на всички загинали! Честит празник! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа!“. Това каза в своето слово по случай празника Любен Милев, председател на БСП Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK