Проектът "Бачиново" отново на дневен ред в ОбС

Снимка: Infomreja.bg

Сесията на Общинския съвет в Благоевград започна бурно

Сесията на Общинския съвет в Благоевград започна бурно.

Граждани и политически лидери присъстваха на сесията, сред които Андрей Гюров и Росица Димитрова.

Те носеха плакати, с които показаха неодобрението си към Съвета след като бе гласувано положително на 16 септември точката за теглене на заем за реализиране на проекта „Бачиново“.

Традиционно започна гласуване на дневния ред, в който залегна предложение за извънредна точка, в която да се преразгледа точката за проекта и тя да бъде отменена.

Точката не се прие с гласуване, в което 13 съветници бяха „за“, 15 – против и 7 – въздържали се.

Председателя на ОбС обясни своя мотив, че е гласувал „въздържал се“, тъй като ОбС не може да разгледа и отмени решение, което не е влязло в сила и е върнато от областния управител.

Може да се разгледа заповедта, с която решението е върнато от управителя на ОбС, предложи Тасков, което предложение отново бе отхвърлено от съветниците след 3 поредни гласувания.

Илко Стоянов направи изявление пред съгражданите в залата по повод точката „Бачиново“.

Стоянов каза, че проектът е невъзможно да се случи и „нека гражданите са спокойни“.

Не може да се случи, защото нямаме време, тъй като е по европейско финансиране и има срокове. Победата ви е, че отново влизаме в съда. Стигнахме до момента да си играем със страховете на хората. Няма връзка между данъците и проекта. Данъците не са вдигнати. Ако сте дошли за шоу, резултатът е постигнат, каза Стоянов пред гражданите, които го прекъснаха няколко пъти.

Поощрявам ви за референдума, но един от организаторите изтегли точката за референдума лично по време на сесия. Това е г-н Янкулски. Ние нямаме нещо на всяка цена. Имаме по-важни точки като тази, която ще отпуши индустриален Благоевград, завърши Стоянов.

Снимка: Дартс ТВ, стоп кадър
Снимка: Дартс ТВ, стоп кадър

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK