Благоевград се включва в Световния ден на ходенето

Снимка: Infomreja.bg

На 8 октомври ще се проведе пешеходен преход от Алеята на здравето до езерото в парк "Бачиново"

Благоевград отново се включва в инициатива по повод Световен ден на ходенето. Стартът ще бъде даден тази събота (08 октомври) от 10.30 часа с пешеходен преход, който започва от началото на Алеята на здравето и ще продължи до езерото в парк „Бачиново“.

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ и е под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност, неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето Българска федерация спорт за всички предава като послание към гражданите и призив за насърчаване на повече хора от всички възрастови и социални групи за системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK