Планински спасители от Банско и Разлог заминаха за Турция

Снимка: Infomreja.bg

Помагат на бедстващите след земетресенията

Модулът за издирване и спасяване на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ отпътува за Република Турция, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Пожарникари и спасители от София, Пловдив, Велико Търново, Благоевград и Монтана заминаха за Турция, където ще окажат помощ на колегите си за справяне с последствията от тежкото земетресение. В състава на модула са 58 служители от Главната дирекция - всички те са с богат опит в задгранични мисии, преминали са необходимото обучение и притежават съответната квалификация. На мястото на отпътуване ст. комисар Красимир Шотаров, зам.-директор на ГДПБЗН, запозна пожарникарите и спасителите със заповедите им за командироване, маршрута на преминаване и им проведе кратък инструктаж. Колоната от специализирана техника ще пътува до мястото на произшествието, около 1800 км, на собствен ход. 

В състава му са 58 пожарникари и спасители, специализирана техника и спасително оборудване.

13 планински спасители от страната ни вече пътуват към Турция.

Сред тях са и петима водачи на спасителни кучета заедно с четириногите герои. От ПСС в Банско заминаха началникът на службата – Румен Баряков и Атанас Уков, заедно с кучето му.

Двама са спасителите и от Разлог.

На военния самолет „Спартан“ ще бъдат натоварени и джипове на спасителите, подготвени са се сблъскат с много безсъние, тежки условия и хиляди ранени в Турция.

От Благоевград в помощ на пострадалите заминава Валентин Василев – новоназначеният шеф на Районната служба по пожарна безопасност в Благоевград. Той е участвал в не една мисия – включително и в големите пожари в Лариса и РСМ през последните години.

 

Снимки: МВР

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd