Отпадъците, събрани за рециклиране в Гоце Делчев, не се извозват редовно

Снимка: Infomreja.bg

Проблемът трябва да се реши час по-скоро

И в Гоце Делчев, както навсякъде в страната, въпросът за разделното събиране на отпадъците е актуален.

Прави впечатление, че в този град някои от контейнерите, използвани за целта, са поставени на места, където не са необходими, а там, където има нужда от тях, липсват. Например тези зад сградата на общината никога не се пълнят, а на цялата входно – изходна артерия на града – улица „Гоце Делчев“, такива контейнери са поставени само на едно място – пред ресторант „Орбел“.

Друг проблем е нередовното извозване на събраните материали за рециклиране. Това се отнася най-вече за периферните улици. Обичайна картина например са препълнените контейнери в близост до ресторант „Езерото“.

Най-редовно се изпразват тези пред ресторант „Орбел“. Напоследък обаче и те са препълнени. Хората се принуждават да оставят амбалажа направо на тротоара – гледка, доста неприятна, при това на такава оживена улица, по която минават потоци от ученици и още много граждани.

Ясно е, че отново има проблем с фирма БУЛЕКОПАК АД, която по договор с община Гоце Делчев е задължена два пъти месечно да извозва отпадъците за рециклиране. Проблемът обаче трябва да бъде решен час по-скоро, за да не се откажат и малкото граждани, които събират отпадъците разделно, да правят това.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK