Пуснаха под гаранция сина на кмета на Панагюрище, заплашвал депутат с пистолет

Снимка: Infomreja.bg

До този момент той изтърпяваше мярка за неотклонение "домашен арест"

Софийският градски съд пусна под парична гаранция от 2000 лева Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки - Иван Белишки, пише "24 часа". До този момент той изтърпяваше мярка за неотклонение "домашен арест".

Иван Белишки бе задържан в края на януари заради заплахи към депутата от "Възраждане" Стоян Таслаков. На 17 януари двамата се засекли близо до улицата на която живеели и подсъдимият отправил закана за убийство към народния представител. Седмица по-късно Белишки извадил газов пистолет и го насочил оръжието към Таслаков.

Двамата имали конфликт от дълго време. Белишки често изпращал заплашителни съобщения на депутата във фейсбук. Телефонът и няколко други дигитални устройства на Белишки са иззети. Чака се експертиза, която да каже дали на някое от тях е ползван профилът, от който са писани съобщенията до Таслаков.

Това не е единственото разследване срещу Иван Белишки. Той бе задържан за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи и в края на април 2022 г., изгори руското знаме на първото шествие в София в подкрепа на хората в Украйна, а през март 2021 г. помля с джип паркирани коли и витрина на магазин в центъра на Панагюрище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK