Община Банско участва в Европейската седмица на мобилността

Снимка: МОСВ

19 са регистрираните в платформата на ЕСМ 2021 мобилни активности

17 български общини и градове взеха участие в юбилейното 20-то издание на Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) 2021 г. Кампанията насърчава местните власти да въвеждат и подкрепят мерки за устойчив транспорт и представлява възможност за подобряване качеството на въздуха в градовете и осигуряване на устойчиви екологични решения за градската среда. Общините участници през 2021 г. са: Асеновград, Баните, Банско, Белослав, Бургас, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Дряново, Павликени, Плевен, Русе, Сандански, София, Стара Загора, Стражица, Търговище.

Сред тях само Столична община участва едновременно с трите типа мерки, насърчавани от инициативата - организиране на различни активности в рамките на ЕСМ, въвеждане на постоянни мерки за насърчаване на устойчивата мобилност и провеждане на Ден без автомобили. Изпълнението и на трите критерия за участие дава правото на Столична община да кандидатства за наградите на ЕСМ.

19 са регистрираните в платформата на ЕСМ 2021 мобилни активности от български участници. Участниците са: ДГ “Валентина Терешкова” - гр. Батановци, ДГ “Валентина Терешкова” - гр. Варна, Изпълнителната агенция по околна среда, Министерството на околната среда и водите, Регионалната инспекция по околната среда и водите - София, ОУ “Кирил Христов” - гр. Стара Загора, СУ “Найден Геров - гр. Варна, СУ “Стоян Заимов” - гр. Плевен, СУ “Христо Ботев” - гр. Сунгурларе, Съюзът на транспортните синдикати в България, Центърът за градска мобилност и много търговски компании.

Министерството на околната среда и водите, като национален координатор на отбелязването на ЕСМ в България, благодари на всички, които се включиха с инициативи за постигането на устойчива мобилност.

Деца и ученици от цялата страна участваха в разнообразни инициативи на МОСВ за провеждането на кампанията. Повече информация можете да видите в приложения линк.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK