Сваленият кмет на Благоевград иска отмяна на влязло в сила решение на съда

Снимка: Infomreja.bg

Тази искова молба от 17 май на бившия вече кмет е изпратена от ВАС

Бившият кмет на Благоевград Румен Томов е подал жалба до ВАС за отмяна на влязлото в сила решение за предсрочно прекратяване на пълномощията му. Тричленен състав на ВАС на 14 април т.г. се произнесе окончателно, че Томов е нарушил закона като не е предприел действия в срок за заличаване на едноличната си фирма. След това президентът Радев издаде указ за провеждане на частични избори за кмет на Благоевград, които ще са на 27 юни, а Томов отново ще се яви като независим кандидат, подкрепен от БСП.

Въпреки влязлото в сила решение на върховните съдии Томов е пуснал искане за ново разглеждане на делото, като използва позволения от чл. 237 от Административно-процесуалния кодекс т.нар. извънреден способ и има възможност за отмяна на влязло в сила съдебно решение.
Тази искова молба от 17 май на бившия вече кмет е изпратена от ВАС за сведение до Общинската избирателна комисия. Това няма да спре провеждането на изборите. Целта му била да използва всички законови възможности, за да "изчисти името си", защото е категоричен, че е предприел действия да заличи фирмата си и не е целял да бъде и кмет, и едноличен търговец едновременно.

Засега за вота на 27 юни освен него, кандидат ще е досегашният председател на ОбС Андон Тодоров, също независим, но подкрепен от ГЕРБ. "Има такъв народ" пък издигат партийна кандидатура на адвокат Илко Стоянов. Очаква се "Демократична България" да регистрират местния си лидер д-р Виктория Каракостова-Нешева./ 24 часа - онлайн издание 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK