В спокойна обстановка започна изборният ден в област Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Общо 314 772 души имат правото да гласуват в област Благоевград

В спокойна обстановка започна изборният ден в област Благоевград, съобщиха от РИК за ИНФОМРЕЖА.

Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 7:00 часа. Oхраната през нощта е протекла нормално. Към момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Няма регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в областната дирекция издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Работното време е от 8.00 - 19.30 часа.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Общо 314 772 души имат правото да упражнят правото си на глас в 561 секции в област Благоевград. Секциите с машинно гласуване са 448. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област до този момент са 16.

Най-много населени места има в община Петрич – 55, следвана от Сандански с 54 села, а най-малко са населените места в община Кресна – 7, следвана от Банско, Разлог и Якоруда с по 8 села в състава си.

Благоевград е общината с най-многобройно население като областен център, а най-малко жители има отново община Кресна, след нея е община Струмяни по данни на ГРАО.

Общо 384 899 души са регистрирани в областта във всички 274 градове и села.

Общият брой на машините е 492, най-много са в Благоевград – 134, най-малко в Кресна и Струмяни – 8.

На хартия гласуват 9682 души в областта. Изцяло машинен вот се възпроизвежда в Разлог и Якоруда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK