Районен съд – Дупница, наложи „Пробация“ на обвиняем за закана за убийство

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият се е признал за виновен

Наказание „Пробация“, за срок от 1 година ще изтърпи обвиняем за отправена закана за убийство. Районен съд – Дупница, одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата. О. С. се признава за виновен за това, че: на 09.07.2022 г., около 21:15 ч. в гр. Дупница, кафене „С….“, се е заканил с убийство на В. А. от гр. Дупница с думите: „Ще те приключва, ще те убия с мачете, ще те ликвидирам, до утре няма да си жив“, като това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК.

Обвиняемият ще изтърпи наказание „ПРОБАЦИЯ” със следните пробационни мерки:

1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес”, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично за срок от 1 година;

2. „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година.

Съдът определи да бъде приспаднато времето, през което обвиняемият е бил задържан на досъдебното производство – за 24 часа по ЗМВР и за 72 часа с постановление на РП – Кюстендил, считано от 09.07.2022 г. до 13.07.2022 г., като един ден задържане се зачете за три дни пробация, както и да се приспадне времето, през което обвиняемият е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, считано от 13.07.2022 г. до влизане в сила на настоящото споразумение, като два дни домашен арест се зачетат за два дни пробация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK