Петър Тодоров: 252 са задържаните при акцията на МВР срещу наркоразпространението

Снимка: МВР

Установени са 10 лаборатории и оранжерии за производство на наркотични вещества

В рамките на провеждащата се на територията на цялата страна специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, към 8 часа тази сутрин са задържани 252-ма. Проверени са стотици адреси, на които се извършват процесуално-следствени действия. Установени са 10 лаборатории и оранжерии за производство на наркотици.

Образуваните на този етап бързи и досъдебни производства са 220. Така обобщи накратко главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров резултатите до момента от мащабните действия, предприети от вътрешното министерство във взаимодействие със структурите на прокуратурата. Той припомни, че с негова заповед спецакцията започна в 0.00 часа на 7 декември. Специализираните полицейски действия продължават.

Във връзка с разследване на престъпна група за трафик на нелегални мигранти тази сутрин стартира и операция на служители на ГД „Борба с организираната престъпност“, съобщи още главен комисар Тодоров. Успешната реализация е резултат от работа, продължила повече от 6 месеца, като е използвана и помощта на Европол. В рамките на спецакцията към момента са задържани 10 криминално проявени лица и са извършени процесуални и следствени действия на 11 адреса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5