Дерегистриране на коли на пияни или дрогирани шофьори иска главният прокурор

Снимка: Infomreja.bg

„С организираната престъпност можеше да се справи само специализираната прокуратура“

Войната по пътищата, разпространението на наркотици и липсата на специализирана прокуратура за борба с организираната престъпност коментира главният прокурор Иван Гешев по време на посещението си в Силистра, на среща с граждани и местни власти, предаде БНР.

По-рано през деня той имаше среща и с ученици от Езиковата гимназия, която е част от инициатива на Камарата на следователите и Асоциацията на прокурорите „Правосъдие в бъдещето“.

По повод катастрофата днес в Старозагорско главният прокурор Иван Гешев каза, че има работещи решения за овладяване войната по пътищата. Едно от тях е дерегистрирането за две или повече години на автомобила, собственост на пиян или дрогиран шофьор.

“Казват, че ако се отнеме, се нарушава правото за собственост. А правото на живот? Защо един пиян и дрогиран шофьор може да избира дали да носи наказателна, или административна отговорност? Български пиян или дрогиран шофьор, след като го спрат и откаже да даде проба, носи административна отговорност, грубо казано – глоба."

С организираната престъпност можеше да се справи само специализираната прокуратура, каза още Иван Гешев, като даде пример: "Това беше начинът - както е ФБР, като не могат да се справят щатските власти, идва ФБР, това няма алтернатива“.

Работна група анализира в момента най-честите нарушения допускани в общинските наредби, коментира главният прокурор, пред представителите на местните власти в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK