Кметове сигнализираха областния управител на Кюстендилско за проблеми с водоснабдяването

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Катя Димитрова се срещна с кметовете на Рила, Кочериново и Бобошево

Първи работни срещи с кметовете на общините Бобошево, Кочериново и Рила - Крум Маринов, Иван Минков и Георги Кабзималски, проведе областният управител на Кюстендил Катя Димитрова. Тя посети на място трите общини, за да се запознае с градоначалниците и с работата на ръководените от тях администрации. “Трябва да намерим общия тон - добронамерен и оперативен, за да вършим работа и на няма нерешени казуси в нашата област”, посочи Димитрова. 

В хода на разговорите кметовете запознаха новия областен управител с проблемните теми по места.  В срещите се включиха също заместник - областният Емил Атанасов и главният секретар Гергана Михайлова. 

Проблеми с водоснабдяването, с коритата на реки, с отнесени от порои пътища - бяха само част от поставените на вниманието на областния управител проблеми. 

“Надявам се да си помагаме и да се чуваме един друг, за да се случват нещата”, заяви по време на срещата кметът на Бобошево Крум Маринов. 

“С всички институции в Кюстендил се познаваме и работим отлично, с Областна администрация - също. Сигурен съм, че и за в бъдеще ще бъде така”, изрази увереност кметът на Кочериново Иван Минков. 

Кметът на Рила Георги Кабзималски отбеляза, че дори много от нещата да не са в правомощията на Областния управител, то той може да сътрудничи между институциите, за да се намери най-бързото и оптимално решение. 

Пред кметовете на трите общини Катя Димитрова пое ангажимент да запознае с поставените казуси в най-скоро време четиримата народни представители от 10 МИР - Кюстендил. 

Относно казуса с ВиК Асоциацията и проблемите с водоснабдяването в населените места, което като теми поставиха и тримата кметове, Катя Димитрова се ангажира да направи отделна среща. 

През следващата седмица новият областен управител ще се срещне и с останалите общински кметове в област Кюстендил. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK