54 хил. лв. е открадната сума при въоръжения обир от банков офис в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Искат постоянен арест за извършителя

54 хил. лв. - 12 550 щатски долари, 6 510 евро, 1 945 британски лири и 16 002 лева, е открадната сума при въоръжения обир от банков клон на ЦКБ в центъра на Дупница. Това стана ясно от официална пресконференция на административния ръководител на РП – Кюстендил, териториално поделение – Дупница, прокурор Галина Димитрова и на окръжния прокурор на Кюстендилско - Камелия Стефанова. Сумата е открита омотана в тениска в един от крайните квартали на Дупница.

„Във връзка със станалия известен вчера обир в ЦКБ – Дупница, незабавно е уведомен дежурен прокурор от РП – Кюстендил, териториално поделение Дупница. Предприети са незабавни следствени действия, извършен е оглед от полицейските служители. Извършено е претърсване и изземване на лек автомобил и в дома на лицето, има данни че лицето е извършило обира. Нямам данни дали лицето е бивш служител на МВР, той е 40 годишен от Дупница,  установен е час и половина след обира“, обяви прокурор Галина Димитрова. Тя посочи още, че със съдействието на задържания са намерени откраднатите пари.

От извършените обиски на място в банковия клон са открити 6-7 гилзи от пистолет, като вследствие на един от изстрелите 40-годишният дупничанин е пострадал. Нараняванията му обаче са по краката от стъкла, тъй като той е стрелял по ключалката на трезора в банката.

От прокуратурата не коментираха дали задържаният е Крум Йорданов – бивш служител на МВР.  „За нас е без значение дали е бивш служител на МВР. Той е задържан за 24 часа, днес предстои да бъде привлечен като обвиняем по член 199, ал. 1 т. 1 от НК, както и удължаване на мярката за задържане до 72 часа. Касае се за деяние с изключително голяма опасност, извършено е в 14 часа, в центъра на града, и всичкото това сочи за висока обществена опасност към самия деец. Законът е еднакъв към всички и ще се предлага еднакво към всички“, заяви и окръжният прокурор на Кюстендилско, Камелия Стефанова.

По нейни думи мъжът е имал разрешително за оръжие – 1 пистолет и две пушки, като към този момент не е намерено оръжието на престъплението. Не е ясно и дали именно със законно притежавания си пистолет е извършил въоръжения обир.

Предстои на задържане да се гледа мярка за неотклонение „задържане под стража“, която най-вероятно ще бъде насрочена за неделя.

Ако вината на 40-годишния мъж бъде доказана, го грозят от 5 до 15 години и до една втора конфискация на имуществото му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK