Зарков за записа: Службите нямат нищо общо

Снимка: БГНЕС

Зарков коментира и механизма за разследване на главния прокурор

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков коментира записа, който публикува Радостин Василев вчера, като наблегна на твърденията за това, че промените в службите са съгласувани с чужди посолства.

Той заяви

Зарков заяви пред bTV, че е убеден, че службите за сигурност, МВР или който и да е няма общо с правенето и разпространяването на тези записи.

„Струва ми се, че хората, които вчера за съжаление чухме по този начин, нямат много ясна идея какво и как правят службите в последните 10 месеца. На мен като министър многократно ми се налага да работя както с шефовете на служби, така и с техните служители по най-различни въпроси. Аз считам, че България в момента разполага с една много сериозна структура и на службите за сигурност, и на МВР, създадена и управлявана от професионалисти“, каза Зарков.

Според него, въпреки твърденията, че са зависими, в неговата работа със службите той не е видял такова нещо.

Зарков коментира и механизма за разследване на главния прокурор, който окончателно бе приет вчера с 210 гласа „за“.

„Нямам очаквания към Висшия съдебен съвет дали ще махне предсрочно Иван Гешев или кога ще го направи. Надявам се обаче ВСС да заседава регулярно, да се казва всичко открито и всеки да си носи отговорността с крайното гласуване. А иначе ако се стигне до отстраняването на Гешев, категорично този ВСС не трябва да избира нов главен прокурор“, изтъкна правосъдният министър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK