Затвор за наркопласьор, продавал дрога в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият М.Г. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление

С наложено наказание от 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода“ приключи делото срещу М.Г. (на 32 години), обвинен от Окръжна прокуратура – Благоевград, за разпространение и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Деянието е квалифицирано по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 и 5, вр. чл. 26 от НК.

В хода на разследването са били събрани доказателства за това, че на 19.01.2022 г. и 20.01.2022 г., пред жилищна сграда на ул. „Цар Симеон“ в гр. Благоевград, обвиняемият продал на различни лица наркотици – кокаин, канабис, амфетамин.

На същия адрес, в мазе и в разпределително табло за газ, М.Г. държал с цел разпространение канабис, разпределен в няколко обекта.

Извършителят на деянието е бил установен. От направена справка е видно, че той е осъждан за опит за прекарване в обръщение на неистински парични знаци, държане и разпространение на наркотици.

Обвиняемият М.Г. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление. Между защитата му и Окръжна прокуратура – Благоевград е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда. Наложеното му ефективно наказание М.Г. следва да изтърпи при „общ“ режим.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK