Един задържан след спецакцията на ОДМВР в Кюстендилско

Снимки: Infomreja.bg

Проверяват търговски обекти в ромските махали в областта

Специализираната полицейска операция, стартирала на територията на Кюстендилска област, е във връзка с конвенционалната престъпност и предотвратяване на нарушения, свързани с изборното законодателство. Това обяви Комисар Васил Паргов, началник на отдел Охранителна полиция в ОД на МВР Кюстендил.

Операцията се осъществява от сили на ОДМВР, РУ - Кюстендил, РУ Дупница, ГД „Жандармерия“, Инспекция по труда, БАБХ, НАП.

В момента на територията на РУ – Кюстендил, както и на територията на РУ – Дупница, се проверяват обекти в ромските квартали – за Кюстендил – квартал „Изток“, а за Дупница – кварталите „Каваклия“ и Ценеви.

Към настоящият момент операциите протича в търговски обекти, в които са установени нарушения. Има два обекта, които нямат разрешително за извършване на търговска дейност. За нарушенията са съставени актове, а в Дупница има задържано и едно лице, уточни още комисар Паргов.

Проверки се извършват и от служители на Пътна полиция за установяване на нарушения от Закона за движение по пътищата, както и на водачи, които са с неплатени глоби.

Към момента се извършват проверки за нарушения, свързани с купуване на гласове, уточниха още от ОДМВР.

Очаквайте подробности след приключването на акцията в края на днешния ден!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK