Отменени са три решения на кабинета "Петков"

Снимка: Infomreja.bg

Правителството отмени три решения, които не са финализирани

Правителството отмени три решения, които не са финализирани от предходния състав на Министерския съвет. Отменят се: решение по т. 16 от Протокол № 19 от заседанието на Министерския съвет от 5 май 2022 година; решение по т. 6 от Протокол № 29 от заседанието на Министерския съвет от 13 юли 2022 година; решение по т. 46 от Протокол № 31 от заседанието на Министерския съвет от 28 юли 2022 година.

Решението от правителственото заседание на 5 май касае безвъзмездното прехвърляне на правото на собственост върху имоти - частна държавна собственост, на община Ямбол, област Ямбол. Решението от 13 юли се отнася до организацията и координацията на процеса на разговори и подготвителни дейности за присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.  С решението, прието на 28 юли, е одобрен проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за пазарите на финансови инструменти.

Трите решения са приети от Министерския съвет с направените в тях изменения, допълнения и уточнения, по реда на чл.48 от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация. По приетите актове вносителите не са подготвили и представили окончателни текстове и не са представили преработени мотиви съобразно направените в тях изменения, допълнения и уточнения. 

Поради важността на решението за организацията и координацията на процеса на разговори и подготвителни дейности за присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, правителството ще го разгледа отново на следващо свое заседание. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK