Унищожиха над 7 млн. кутии контрабандни цигари, конфискувани на Кулата и Илинден

снимка: Агенция "Митници"

Агенция “Митници” и Филип Морис - България унищожиха над 7 230 000 фалшиви цигари с марка „L&M”. Това е част от общо над 14,5 милиона цигари L&M, задържани през септември 2010 г. и февруари 2011 г. при митнически проверки в районите на ГКПП Кулата и Илинден и подлежащи на унищожаване.

Филип Морис Интернешънъл предостави на Агенция „Митници” необходимата експертиза и потвърждениe, че задържаните цигари с търговската марка “L&M”, която е собственост на Филип Морис Продъктс С.А., са фалшиви и препоръча незабавното им унищожаване.

В резултат на съвместните действия и координацията между Агенция „Митници”, Митница Югозападна и Филип Морис България, всяка от странитее изпълнила своите задължения в съответствие със Споразумението за Разбирателство, чиято цел е осъществяване на сътрудничество в борбата с незаконната търговия с тютюневи изделия, включително с търговията с фалшиви цигари на българския пазар, твърдят от митническата агенция.

Цигарите, носещи марката L&M, са на 7-мо място сред задържаните от Агенция „Митници” за 2010 г., като формират 3% от общото количество задържани цигари. За първите пет месеца на 2011 г., цигари, носещи марката L&M, са на трето място сред задържаните от Агенция „Митници”, като формират 9% от общото количество.

Преди седмица Европейската комисия обяви годишния си доклад за прилагането на митническите разпоредби на ЕС относно правата на интелектуална собственост. Според Комисията българската Агенция „Митници” е в Топ 10 по брой задържания и количество задържани артикули наред с Англия и Германия. Десетте страни членки са осъществили 85 % от всички случаи на задържания и 92 % от общото количество задържани артикули, нарушаващи правата на интелектуална собственост.

 

КОМЕНТАРИ

Зинка17:28 - 21.07.2011
Ами сега ние какво ще пушим ??????????????????
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK